Naschoolse activiteiten: Een waardevolle aanvulling voor je kind

Binnenkort starten we op verschillende basisscholen weer met een uitgebreid aanbod aan naschoolse activiteiten (NSA)! Deze activiteiten bieden kinderen niet alleen de kans om zich te vermaken, maar ook om hun sociale vaardigheden te versterken, hun zelfvertrouwen te vergroten en nieuwe interesses te ontdekken.

Afgelopen maandag vond op basisschool De Kikker een informatiemarkt plaats waar ouders en kinderen kennis konden maken met de diverse activiteiten én zich direct konden inschrijven. Vanaf 14 oktober bieden wij op maandag en woensdag Sport en Spel aan voor kinderen uit groep 3 en 4, in samenwerking met The Futurestars. Voor de jongere kinderen (groep 1 en 2 en de oudste peuters van beide voorscholen) hebben we op maandag en donderdag een speciaal kleuteraanbod, in samenwerking met Kleintje Kunst.

Wat maakt naschoolse activiteiten zo waardevol?

Naschoolse activiteiten gaan verder dan enkel tijdverdrijf na schooltijd. Voor ouders kunnen ze een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van hun kind, omdat ze bijdragen aan:

Persoonlijke ontwikkeling:
Kinderen kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met nieuwe hobby’s en vaardigheden. Of het nu gaat om sport, muziek, kunst of theater, de gevarieerde programma’s stimuleren creativiteit en doorzettingsvermogen.

Betere schoolprestaties:
Onderzoek toont aan dat kinderen die deelnemen aan naschoolse activiteiten vaker beter presteren op school. Ze leren samenwerken, plannen en probleemoplossend denken, vaardigheden die ook in de klas van pas komen.

Sociaal-emotionele vaardigheden:
NSA’s bieden een unieke kans voor kinderen om te spelen en leren met andere kinderen buiten hun reguliere klas. Ze leren omgaan met verschillende persoonlijkheden en bouwen nieuwe vriendschappen op, wat hun sociale ontwikkeling ten goede komt.

Gezonde levensstijl:
Voor ouders die het belangrijk vinden dat hun kind voldoende beweegt, zijn sportieve NSA’s ideaal. Activiteiten als Sport en Spel, georganiseerd in samenwerking met The Futurestars, helpen kinderen om op een speelse manier actief bezig te zijn en gezonde gewoontes te ontwikkelen.

Wat bieden wij aan?

Vanaf 14 oktober starten we op maandag en woensdag met Sport en Spel voor kinderen uit groep 3 en 4, in samenwerking met The Futurestars. Voor de jongere kinderen, zoals de oudste peuters van beide voorscholen en kinderen uit groep 1 en 2, hebben we op maandag en donderdag een speciaal kleuteraanbod in samenwerking met Kleintje Kunst.

Onze programma’s zijn niet alleen gericht op plezier, maar ook op leren. Kinderen krijgen de kans om nieuwe talenten te ontdekken, te groeien in hun vaardigheden en hun horizon te verbreden. Dit alles gebeurt onder professionele begeleiding in een veilige, stimulerende omgeving.

Wij kijken ernaar uit om samen met de kinderen aan de slag te gaan en een geweldige naschoolse tijd te beleven!

Terug naar overzicht